TERMÉSZETI TÚRAUTAK

„Néha el is kell vonulni a világ zajától,
s felfrissülni (…) új terveket dédelgetni, közös utazásról,
élményekről álmodozni (…), hiszen, amíg tervezgetünk, már van miért élnünk,
s olyan jó a világunkról véleményt cserélnünk!”

– Aranyosi Ervin –

Mindannyian megtapasztalhattuk, hogy a kihívásokkal és feladatokkal telített hétköznapjainkból, a digitális világ felgyorsult kötelékéből, egyszerűen muszáj időnként kilépni a természetbe.
Tudjuk, hogy alig néhány óra eltöltése a szabadban, jelentősen növeli az egészséget, a jólétet, melyeknek fizikai és mentális pozitív hatásait jól ismerjük, ugyanakkor, azt is tudjuk, hogy még úgy is érdemes kimozdulni, ha csak egyszerűen sétálunk vagy elüldögélünk és élvezzük a nyugalmat, a természet zsivaját, patakok csobogását, madarak éneklését.

A természetközeli aktív élményeket nyújtó kirándulások a legjobb lehetőséget nyújtanak arra, hogy feltöltődjünk, közös és új élményeket gyűjtsünk, vagy akár új ismereteket szerezzünk híres-nevezetes tájakról, érdekes állatokról vagy növényekről, természeti ritkaságokról. Közben mozgunk, jó levegőn vagyunk, együtt nevetünk, mókázunk, és örülünk, ha egy-egy jól sikerült kirándulás után már a következő kirándulás tervét dédelgetjük.
Erdély és szép hazám, számos nemzetközi szinten is ritkaságnak számító természeti értékkel rendelkezik: olyan élőhely-típusok, növény- és állatfajok, természeti ritkaságok sokasága található országunkban, amelyek kuriózumnak számítanak. Ezek mellett még számtalan országosan, vagy helyi szinten kiemelkedő és fontos környezeti értékkel is találkozhatunk, ezért járjunk nyitott szemmel a nemzeti parkokban, védett területeken, szülőföldűnken egyaránt.

Ilyen túrákra hívom Önöket, tegyük meg közösen és éljünk az új élményeket ígérő lehetőségekkel!

Ásványtani ösvények / bazaltoszlopok / tufák
Barlangok
Borvizek
Botanikus-és állatkertek
Emlékerdők / emlékfák
Gázfürdők / mofetták / fürdők / lábáztatók
Hajóutak
Kilátók / Tetők
Szakrális helyek
Szánkózás
Szurdokok / hasadékok
Tavak / Vízgyűjtők / Vízimalmok
Természeti ritkaságok
Természetvédelmi területek / Tőzeglápos területek
Vízesések
Vulkánok

Az útvonal ajánlatért és a részletes program egyeztetése érdekében, tisztelettel kérem keressen meg elérhetőségemen!