Kutatási területem leginkább az ősmagyar történetre, falfreskók és a hiedelmek közti összefüggések elemzésére, helynéveredet-és etnobiológiai értékeink vizsgálatára terjed ki. Egyetemi éveim alatt és a későbbiekben is jó néhány tudományos konferencián helytörténeti pályamunkákkal, kulturális térén, több rangos díjat kaptam. Meghívottként kulturális programokon vettem részt, ahol Szent László király legendáiról, falfreskók értelmezéséről, emlékfákról, hely-és néveredeti kérdésekről, krónikákról, turisztikai látványosságokról tartottam előadást.
Közösségépítő és ismeretterjesztő tevékenységem közt kiemelném idegenvezetői munkámat, ahol fontosnak tartom a kiránduló csoportokkal elsősorban megismertetni Háromszék helytörténeti, kulturális és környezeti értékeit, valamint épített-és szellemi örökségét, ezzel hozzájárulva kis régiónk szellemi és gazdasági fejlődéséhez. Több éves kutató munkám után, 2016-ban megjelent a Háromszéki emlékfák nyomában című hiánypótló kötetem, melyet, a Romániai Magyar Pedagógus Szövetség, Országos Elnökségének Tudományos Tanácsa az Apáczai-díjkiosztón 2018-ban dicsérő oklevéllel jutalmazott.

Ezenkívül a közelmúltban néhány más kulturális és közösségi díjban is részesültem, gondolok itt a Határtalan program keretén belül elnyert alkotói cikkíró I díjra, amelyet 2015-ben a Nemzeti örökségünk – Háromszéki emlékfák írásomért kaptam a budapesti Harmónium Független Kommunikációs Egyesületől, emellett a Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, 2019-ben átadott Háromszék legjobb idegenvezetője I díjára, valamint ugyancsak 2019-ben a Tegyünk Kézdiszékért tömörülés „A történelmünket értékelve építsük a jövőnket” Tegyünk Kézdiszékért-díjára, illetve a Zöld Nap Egyesület által 2019-ben nekem ítélt, Év Önkéntese díjára.

Továbbá pedig, a Bod Péter Tanítóképző, Pro Schola Kulturális és Nevelési Egyesületének elnökeként, pályázati támogatással, számos értékmentő és közösségépítő programot szervezek iskolánk diákjainak, ezek egyikén (2013-2015) Háromszék hetvenöt településén emlékünnepség keretében négynyelvű emléktáblával jelöltük meg a millenniumi és erzsébeti, valamint a nagyjainkról elnevezett emlékfákat.

Önkéntes és iskolán kívüli tevékenységek, honismereti kirándulások

Erzsébet magyar királyné tárgyi emlékkiállítása

Ez a program olyan utórezgést indukált, ami a fenti munkát világhírnévre emelte, ugyanis 2017-ben a paksi Önkormányzat által meghirdetett Történetek a ládafiából című programra – az emlékfás tevékenység összesítőjeként –, három videofilmes pályamunka született (Háromszéki az emlékfák tükrében), amelynek forgatókönyvéért és rendezéséért a paksi Örökségünk mozgalom zsűrije I. díjban részesített. Ezen a versenyen tíz ország 42 mini dokumentumfilmje mérkőzött meg. Ezért a közösségépítő munkámért pedig a CIVEK – Civilek Háromszékért Szövetség 2018-ban iskolánk Pro Schola Kulturális és Nevelési Egyesületét „Az Év Civil Szervezete díjjal” tüntette ki.

Történetek a ládafiából - Háromszéki emlékfák

Ifjúsági tevékenységeket segítő pályázataim és közösségépítő programjaim közül említésre méltó a Millenniumi és identitáserősítő flashmob (2016), a Mátyás király emlékév keretén belül megvalósított Mátyás király udvara villámcsődület (2018), a II.Rákóczi Ferenc emlékév keretén belül drámajátékkal megvalósított Szól a kakukk Rodostóban előadás (2019), amelyeken az elmúlt években, Háromszék több településének iskolásai, közösségei, együttműködő partnerei közel tizennégy ezren vettek részt.