Érdeklődéssel követem a környezetvédelmi tevékenységeket, így ennek érdekében 2015 óta önkéntesen segítem a Zöld Nap Egyesület munkáját, ezzel együtt pedig iskolánk diákjait is folyamatosan ösztönzöm az önkéntesi munkavállalásra, hiszen öröm megtapasztalni, hogy minden ilyen tevékenység, jó, akár nemes cselekedet, önmagában rejti a jutalmát is, ami csodálatos lelki feltöltődést eredményez. Szabadidőmet az olvasás, túrázás, kerékpározás, origami, fonalgrafika, valamint a különféle kreatív barkácsolás tölti ki.

Idegenvezető, önkéntes, titkárnő

Hogyan telnek a napjai egy idegenvezetőnek, aki amúgy gyakran önkénteskedik, és emellett titkári-pedagógusi feladatokat is ellát a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképzőben? Hogyan függnek össze ezek a tevékenységek, és hogyan fér bele ennyi minden egy napba? Kis Emese mesélt nekünk feladatairól, mindennapjairól, idegenvezetői túráiról és persze az önkéntességről.

– Idegenvezető, önkéntes és még titkári-pedagógusi feladatokat is ellát a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképzőben. Hogyan függnek össze ezek a területek?

– Idegenvezetői tapasztalatomat nem csak a kirándulócsoportok körében, hanem az iskolában is és önkéntes munkám során is tudom hasznosítani, hiszen örömmel szervezek kirándulásokat mind az iskola közösségének, mind a kézdivásárhelyi civil szervezeteknek vagy azok testvérkapcsolati vendégeinek. Szívesen kísérem el az érdeklődőket azokra a vidékekre, amelyeket meg szeretnének látogatni. Ugyanakkor pályázati támogatással számos értékmentő, közösségépítő és ismeretfejlesztő programot szervezek iskolánk tanulóinak és közösségének, nagyon sok esetben ezeket vándorprogramként kiterjesztem az egész megyére, a három régióban olyan iskolákat keresünk fel, amelyek diákjaikkal együtt szívesen bekapcsolódnak a mi programjainkba.